Re=3a Zamkni=c4=99cie kuchni

Główne forum dyskusyjne

Re=3a Zamkni=c4=99cie kuchni

Postprzez UTF-8BUm9tYW4gUm9nw7PFvAromek » 6 gru 2018, o 07:53


W dniu 2018-12-05 o 21:07, Maciek pisze:

Czy ktoś ćwiczył zamykanie/odcinanie od reszty domu kuchni w sposób inny
niż wymurowanie ściany?
Powiesiłbym za jaja tego, kto rozprowagował otwarte kuchnie. Siebie zaraz
obok, za to, że się zgodziłem.
Nic nie daje okap ani otwarte okno. Usmażysz cokolwiek i 3 godziny wali w
całym domu.

Może jakaś kurtyna powietrzna? Szlag mnie trafi.



Bo te otwarte kuchnie mają przede wszystkim wyglądać a nie służyć do

gotowania
ich posiadacze jadają w restauracjach.
:)
UTF-8BUm9tYW4gUm9nw7PFvAromek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 6 lis 2018, o 08:20


Re: Re=3a Zamkni=c4=99cie kuchni

Postprzez UTF-8BUm9tYW4gUm9nw7PFvAromek » 6 gru 2018, o 12:08


W dniu 2018-12-06 o 11:33, Kżyho pisze:
W dniu 05.12.2018 o 21:07, Maciek pisze:

Czy ktoś ćwiczył zamykanie/odcinanie od reszty domu kuchni w sposób inny
niż wymurowanie ściany?
Powiesiłbym za jaja tego, kto rozprowagował otwarte kuchnie. Siebie zaraz
obok, za to, że się zgodziłem.
Nic nie daje okap ani otwarte okno. Usmażysz cokolwiek i 3 godziny wali w
całym domu.

Może jakaś kurtyna powietrzna? Szlag mnie trafi.

Dla mnie otwarta kuchnia połączona z salonem to jeden z najfajniejszych
wymysłów. Przynajmniej na wszelakich imprezach, ktoś skazany na bycie w
kuchni, nadal jednak jest ze wszystkimi, a nie zesłany na sybir.
A co do zapachów... u moich rodziców była od zawsze osobna kuchnia, do
tego na drugim końcu domu względem salonu i jak coś się porządnie
gotowało, to tak samo w całej chacie było czuć. Zamykanie kuchni to nie
rozwiązanie...

Pzdr
Dla kontrastu

Teściowie na wsi mają w piwnicy drugą kuchnię z wanną do świniobicia i
wielkim piecem z płytą do gotowania świniaka.
Co kto potrzebuje :)
UTF-8BUm9tYW4gUm9nw7PFvAromek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 6 lis 2018, o 08:20

Re: Re=3a Zamkni=c4=99cie kuchni

Postprzez uzytkownikadres » 9 gru 2018, o 13:39


W dniu 2018-12-06 o=C2=A018:29, Zenek Kapelinder pisze:
Czy jestes az tak prymitywny ze wierzysz w popsucie sobie krwi? Moze je=
szcze wierzysz ze igla jak sie wbije w stope to zylami do serca z krwia p=

rzejdzie? Wyszla mu marna morfologia i mozna ja poprawic nie jedzac miesa=
a lykajac tabletki jakie lekarz zapisze. W wiekszosci przypadkow sa to t=
anie suplementy diety. Pewna niedogodnoscia, przez pewien czas, u tych co=
nie jedza miesa jest koniecznosc chodzenia do lekarza pierwszego kontakt=
u ktory na biezaco sprawdza wazne dla zdrowia parametry krwi i nie tylko.=
Przeginaja weganie. Wegetarianie sa calkowicie bezpieczni nie jedzac mie=
sa pod warunkiem przestrzegania pewnych zasad. Mieso musi jesc kot, pies,=
norka itp. Czlowiek nie musi bo ma dlugi uklad pokarmowy i organizm potr=
afi strawic i wyciagnac z zarcia to co mu potrzebne, pod warunkiem ze w z=
arciu to bedzie. Polowa ludzi na Ziemi nie je albo je w minimalnych ilosc=
iach mieso i zyja. W ich diecie przewazaja rosliny straczkowe. Ostatnio d=
ostalem od kogos smalec z cebulka z soi. Z swiezym chlebem pyszny byl. Wa=
da wegetarianizu w Polsce sa wysokie ceny wyrobow bezmiesnych. A jest spo=
ro tych wyrobow. Sa kielbasy, parowki, kotlety itd. Kotleta w stylu schab=
owego tez mozna kupic. Rozni sie troche w smaku od prawdziwego ale nie je=
st niesmaczny. Dal by Ci ktos takieg dobrze zrobionego kotleta z soi i ja=
k bys nie wiedzial z czego jest to bys zjadl i rozgladal sie za drugim. T=
am gdzie z doskoku pracuje jest kilka kobiet nie jedzacych miesa. To najl=
epsze laski w urzedzie i te co maja dwadziescie+ i te kolo piecdziesiatki=
. Reszta to tluste purchle co zeby wstac z krzeselka trzy podejscia rob=
ia.


Prymitywami to są tacy hipokryci jak ty.=C2=A0 Kotlety i smalce sojo=
we to=20
możesz sobie wsadzić ... Smakują tylko tym, którzy s=C4=
=85 całkiem pozbawieni=20
zmysłu smaku i ni mają pojęcia o tym, że soja zawiera=
izoflawony, które=20
w ludzkim organizmie czynią spore spustoszenie. Zaburzają gospo=
darkę=20
hormonalną i przyczynia się do raka piersi. Ponadto soja zawier=
a sporo=20
kwasu fitynowego, który z kolei utrudnia przyswajanie żelaza, w=
apnia,=20
cynku i magnezu - pierwiastków niezbędnych dla życia. Zwi=C4=
=99kszona=20
zawartość aluminium z kolei zwiększa ryzyko chorób ne=
rek oraz Alzheimera.

I tak już sporo tego gówna jest dodawane do wszystkich=20
wysokoprzetworzonych produktów spożywczych, a w szczególno=
ści do wędlin.

Ludzie, którzy wpierdzielają takie gówniane, najtańsz=
e pseudo wędliny,=20
składające się=C2=A0 głównie z soi, stają s=
ię purchlami nie z powodu spożycia=20
mięsa, ale z powodu spożycia tego gówna nazywanego soją=
, które=20
rozpierdala gospodarkę hormonalną, zaburza pracę tarczycy =
i powoduje tycie.

Co do purchli to znam osoby, które prawie w ogóle lub w ogó=
le nie jedzą=20
mięsa i są większymi purchlami od niektórych, któ=
rzy nie uznają dnia bez=20
mięcha, a mogą być modelami na wybiegach. Na to czy kto=C5=
=9B jest purchlem=20
czy nie, ma wpływ wiele czynników, a ty jak zwykle pieprzysz od=
rzeczy.

Cała rzecz polega na tym jakie mięso się spożywa i ja=
kiej jakości.

uzytkownikadres
 
Posty: 0
Dołączył(a): 26 sty 2013, o 12:00

Następna strona >>

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości



cron