Kotwa w betonie

Główne forum dyskusyjne

Kotwa w betonie

Postprzez UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland » 11 wrz 2017, o 13:26


W betonie jest otwor w posadzce fi20mm, glebokosc jakies 30cm, . Potrzebuje tam osadzic pret ktory bedzie pracowal na wyrywanie. Pret zebrowany minimum 12mm, ale do kupienia sa rowniez 16 i 20mm.
Czym to osadzic, kotwa chemiczna, zaprawa betonowa?
Jesli kotwa to zwykly epidian5 wystarczy?

b.
UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 20:10


Re: Kotwa w betonie

Postprzez Kriskszysztofc » 11 wrz 2017, o 20:20


W dniu poniedziałek, 11 września 2017 21:09:35 UTC+2 użytkow=
nik Janusz napisał:
W dniu 2017-09-11 o=C2=A014:26, Budyń pisze:
> W betonie jest otwor w posadzce fi20mm, glebokosc jakies 30cm, . Potrze=
buje tam osadzic pret ktory bedzie pracowal na wyrywanie. Pret zebrowany mi=

nimum 12mm, ale do kupienia sa rowniez 16 i 20mm.
> Czym to osadzic, kotwa chemiczna, zaprawa betonowa?
> Jesli kotwa to zwykly epidian5 wystarczy?
W Casto kupisz beton gotowy szybkowiążący 2kg za okoł=
o 18zł w kubełku,
mieszasz szybko z wodą wlewasz do otworu=20

A jak wlać jak dziura w suficie?;)
Kriskszysztofc
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 11:50

Re: Kotwa w betonie

Postprzez t-1t-1 » 11 wrz 2017, o 20:33


W dniu 2017-09-11 o 21:20, Kris pisze:
A jak wlać jak dziura w suficie?;)


Poprosić sąsiadkę o dostęp z góry.
t-1t-1
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 00:50

Re: Kotwa w betonie

Postprzez ZenekKapelinder4kogutek44 » 11 wrz 2017, o 20:34


Wywiercic dziure na wylot i wlewac od gory.
ZenekKapelinder4kogutek44
 
Posty: 0
Dołączył(a): 12 kwi 2016, o 21:50

Re: Kotwa w betonie

Postprzez garus.krzysztof » 11 wrz 2017, o 20:34


W dniu poniedziałek, 11 września 2017 21:20:36 UTC+2 użytkow=
nik Kris napisał:
W dniu poniedziałek, 11 września 2017 21:09:35 UTC+2 użytk=
ownik Janusz napisał:
> W dniu 2017-09-11 o=C2=A014:26, Budyń pisze:
> > W betonie jest otwor w posadzce fi20mm, glebokosc jakies 30cm, . Potr=
zebuje tam osadzic pret ktory bedzie pracowal na wyrywanie. Pret zebrowany =

minimum 12mm, ale do kupienia sa rowniez 16 i 20mm.
> > Czym to osadzic, kotwa chemiczna, zaprawa betonowa?
> > Jesli kotwa to zwykly epidian5 wystarczy?
> W Casto kupisz beton gotowy szybkowiążący 2kg za oko=C5=
=82o 18zł w kubełku,
> mieszasz szybko z wodą wlewasz do otworu=20
=20
A jak wlać jak dziura w suficie?;)

Też miałem proponować coś w stylu CX5 (nie dawno tego u=
żywałem), no ale w suficie nie da rady.

BTW, kiedyś zaplanowałem sobie dźwig do wyciągania siln=
ików w garażu, to przewierciłem stop na wylot i od góry=
nakrętki + konkretne podkładki.
garus.krzysztof
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:30

Re: Kotwa w betonie

Postprzez UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland » 11 wrz 2017, o 21:06


W dniu poniedziałek, 11 września 2017 19:57:31 UTC+2 użytkow=
nik m4rkiz napisał:
On 2017-09-11 14:26, Budyń wrote:
> W betonie jest otwor w posadzce fi20mm, glebokosc jakies 30cm, . Potrze=
buje tam osadzic pret ktory bedzie pracowal na wyrywanie. Pret zebrowany mi=

nimum 12mm, ale do kupienia sa rowniez 16 i 20mm.
> Czym to osadzic, kotwa chemiczna, zaprawa betonowa?
=20
ja bym dawal kotwe
=20
> Jesli kotwa to zwykly epidian5 wystarczy?
=20
a to zalezy jak bardzo chcesz go obciazyc

a to troche cholera wie - powiedzmy 3 do 5 ton siły wyrywajacej.


b.
UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 20:10

Re: Kotwa w betonie

Postprzez ZenekKapelinder4kogutek44 » 11 wrz 2017, o 21:08


Silnik od samochodu, sprawdzic czy nie ciezarowka, to sto kilo wazy. Dwa haki od hustawki dla dzieci wytrzymaja. Jeden tez by wytrzymal ale trzeba go pospawac zeby drut na oczku sie niw wyginal.
ZenekKapelinder4kogutek44
 
Posty: 0
Dołączył(a): 12 kwi 2016, o 21:50

Re: Kotwa w betonie

Postprzez UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland » 11 wrz 2017, o 21:28


W dniu poniedziałek, 11 września 2017 22:08:31 UTC+2 użytkow=
nik Zenek Kapelinder napisał:
Silnik od samochodu, sprawdzic czy nie ciezarowka, to sto kilo wazy. Dwa =
haki od hustawki dla dzieci wytrzymaja. Jeden tez by wytrzymal ale trzeba g=

o pospawac zeby drut na oczku sie niw wyginal.


ale rozumiesz slowo 5 ton? o hak do auta bym nie pytał.=20


b.
UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 20:10

Re: Kotwa w betonie

Postprzez ZenekKapelinder4kogutek44 » 12 wrz 2017, o 07:07


Na szybko jak stal i nie wiadomo jaka mozna dla scinania i rozciagania prz=
yjmowac 50kg na mm=C2=B2 przekroju. Na precie fi20 15 ton mozna powiesic.
ZenekKapelinder4kogutek44
 
Posty: 0
Dołączył(a): 12 kwi 2016, o 21:50

Re: Kotwa w betonie

Postprzez UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland » 12 wrz 2017, o 10:01


W dniu wtorek, 12 września 2017 08:07:34 UTC+2 użytkownik Zenek K=
apelinder napisał:
Na szybko jak stal i nie wiadomo jaka mozna dla scinania i rozciagania pr=
zyjmowac 50kg na mm=C2=B2 przekroju. Na precie fi20 15 ton mozna powiesic.


otóż to - pręt fi 12 w otworze fi20 to dam rade zabetonowac =
chyba. Jesli grubszy to wkleję.


b.
UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 20:10

Następna strona >>

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 16 gości



cron