Styropian - parametry techniczne

Główne forum dyskusyjne

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez molstyropianowysdpfhgcd » 3 lut 2018, o 21:41

Obciążenie 15 ton na metr kwadratowy wywiera ciśnienie 150kPa.
To tak w kwestii wyjaśnienia panie handlowcu.

Nie jestem panem handlowcem, ale typowo techniczny i dlatego zwracam Ci
uwagę na głupoty, które piszesz.

Mam nadzieję , że dostrzegasz różnicę pomiędzy jednostkami dotyczącymi
wytrzymałości

Skoro masz techniczne wykształcenie, to dlaczego masz problem ze
zrozumieniem obciażenia 15 ton, skoro piszę że wzięło się to z cisnienia
150kPa?

A co masz do powiedzenia w temacie wątku, czyli czym się rózni to obciążenie
urzytkowe od wytrzymałości na ściskanie?
molstyropianowysdpfhgcd
 
Posty: 0
Dołączył(a): 3 lut 2018, o 22:40


Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez molstyropianowysdfhgcd » 3 lut 2018, o 21:47

Wytrzymałość na ściskanie, przy maksymalnym 10% odkształceniu to jest
parametr techniczny styropianu.
Jeśli obciążenie będzie znacznie mniejsze, to nie powinien wcale siadać.

A siada. -- Pozdr Janusz

Pewnie 1-2 procent siąść może, bo styro to materiał elastyczny, jeśli siada
więcej to znaczy że ktoś cię oszukał.
Jak sprawdziłeś czy kupiony styropian posiada właściwe parametry podane na
opakowaniu?
Sprawdziłeś wszystkie płyty we wszystkich paczkach?
U znajomego zzrobiło się wgłębienie w jednym miejscu, czyli pewnie kilka
płyt było oszukanych a kto oszukuje, fabryka, handlowiec, czy wykonawca, to
nie wiem, pewnie wszyscy oszukują na potęgę.
molstyropianowysdfhgcd
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 lut 2018, o 19:20

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez uzytkownikadres » 3 lut 2018, o 23:54


W dniu 2018-02-03 o 21:41, mol styropianowy pisze:
Obciążenie 15 ton na metr kwadratowy wywiera ciśnienie 150kPa.
To tak w kwestii wyjaśnienia panie handlowcu.

Nie jestem panem handlowcem, ale typowo techniczny i dlatego zwracam
Ci uwagę na głupoty, które piszesz.

Mam nadzieję , że dostrzegasz różnicę pomiędzy jednostkami
dotyczącymi wytrzymałości

Skoro masz techniczne wykształcenie, to dlaczego masz problem ze
zrozumieniem obciażenia 15 ton, skoro piszę że wzięło się to z
cisnienia 150kPa?

Równie dobrze mogło się wziąć 38,67 Mg albo 2383kg są to tam samo
prawidłowe wartości jak Twoje 15 ton.
Może umówmy się, że 150kPa to jest 2845,47kg.

A co masz do powiedzenia w temacie wątku, czyli czym się rózni to
obciążenie urzytkowe od wytrzymałości na ściskanie?


Nie wiem co to jest "obciążenie urzytkowe":)

Co zaś się tyczy tematu wątku to szkoda mojego czasu, skoro nie jesteś w
stanie zrozumieć w czym tkwią Twoje błędy.

uzytkownikadres
 
Posty: 0
Dołączył(a): 26 sty 2013, o 12:00

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez Kriskszysztofc » 4 lut 2018, o 00:13


W dniu sobota, 3 lutego 2018 23:55:13 UTC+1 użytkownik Uzytkownik napi=
sał:

Nie wiem co to jest "obciążenie urzytkowe":)
=20
Co zaś się tyczy tematu wątku to szkoda mojego czasu, skor=
o nie jesteś w=20
stanie zrozumieć w czym tkwią Twoje błędy.

Daj sznasę Panu Inrzynierowi;)
Kriskszysztofc
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 11:50

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez AdamSz.adam.szen » 4 lut 2018, o 10:05


W dniu niedziela, 4 lutego 2018 00:13:54 UTC+1 użytkownik Kris napisa=
ł:
Daj sznasę Panu Inrzynierowi;)

Widać braki w wykształceniu humanistycznym. Cóż, nie mo=
żna mieć wszystkiego
:D
pozdr.

--=20
Adam Sz.
AdamSz.adam.szen
 
Posty: 0
Dołączył(a): 5 kwi 2016, o 12:50

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez januszJanuszkk » 4 lut 2018, o 14:11


W dniu 2018-02-03 o 21:47, mol styropianowy pisze:
Wytrzymałość na ściskanie, przy maksymalnym 10% odkształceniu to jest
parametr techniczny styropianu.
Jeśli obciążenie będzie znacznie mniejsze, to nie powinien wcale siadać.

A siada.  --  Pozdr Janusz

Pewnie 1-2 procent siąść może, bo styro to materiał elastyczny, jeśli
siada więcej to znaczy że ktoś cię oszukał.
Nie mnie pierwszego.

Jak sprawdziłeś czy kupiony styropian posiada właściwe parametry podane
na opakowaniu?
No ze styropianem kupuje się laboratorium analityczne , pobiera próbki z

kupionej partii i bada, nie wiedziałeś?
Sprawdziłeś wszystkie płyty we wszystkich paczkach?
No pewnie, nawet wszystkie były, ani jednej nie brakowało.

U znajomego zzrobiło się wgłębienie w jednym miejscu, czyli pewnie kilka
A u mnie nie było, ale co z tego jak cała partia pewnie nie trzymała

parametrów,
mimo że był sezonowany i co się miał skurczyć to skurczył.
płyt było oszukanych a kto oszukuje, fabryka, handlowiec, czy wykonawca,
Taa szczególnie wykonawca, podbiera ci po kilka gramów z paczki ;)

z jakiej choinki się urwałeś?
to nie wiem, pewnie wszyscy oszukują na potęgę.
W tym wypadku producent.



--
Pozdr
Janusz
januszJanuszkk
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 sie 2012, o 21:20

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez molstyropianowysdfhgasd » 5 lut 2018, o 19:40

Jak sprawdziłeś czy kupiony styropian posiada właściwe parametry
podane na opakowaniu?
No ze styropianem kupuje się laboratorium analityczne , pobiera

próbki z kupionej partii i bada, nie wiedziałeś?

No więć tak to wygląda zabawa ze styropianem, nie masz praktycznie zadnej
możliwości sprawdzenia tego co kupiłeś i każdy chandlowiec moze ci wcisnąć
co chce, oszukać też może każdy a ty się dowiesz jak ci posadza siądzie, lub
popęka. Jak siadło, czy pękło, to powinieneś pobrać próbki, dać do
laboratorium i się sądzić o odszkodowania, ale na to trzeba dużo czasu i
pieniędzy a ty pewnie nie masz i tego i tego.

płyt było oszukanych a kto oszukuje, fabryka, handlowiec, czy wykonawca,
Taa szczególnie wykonawca, podbiera ci po kilka gramów z paczki ;)

z jakiej choinki się urwałeś?

Ja żyje na takim świecie że dobrze wiem jak oszukują i kradną wykonawcy,
zamiast 10cm styropianu, czy betonu w posadzce, to dadzą 8cm i przy 100m2
podłogi mają metr sześcienny do odsprzedania.
Zamiast styropianu EPS200, czy betonu B20, kupią EPS100, czy beton B10 i
kasa za nic siedzi w kieszeni, twoja kasa!!!

to nie wiem, pewnie wszyscy oszukują na potęgę.
W tym wypadku producent. Pozdr Janusz


A skad wiesz że producent a nie cały łąńcuszek pośredników, do producenta do
wykonawcy?
Przecież nie potrafisz tego sprawdzić.
molstyropianowysdfhgasd
 
Posty: 0
Dołączył(a): 5 lut 2018, o 20:50

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez molstyropianowysdfhgasd » 5 lut 2018, o 19:49

Skoro masz techniczne wykształcenie, to dlaczego masz problem ze
zrozumieniem obciażenia 15 ton, skoro piszę że wzięło się to z cisnienia
150kPa?

Równie dobrze mogło się wziąć 38,67 Mg albo 2383kg są to tam samo
prawidłowe wartości jak Twoje 15 ton.
Może umówmy się, że 150kPa to jest 2845,47kg.

Dla kogoś z wykształceniem handlowym, kto inżyniera widział najwyżej jak mu
styropian sprzedawał, to oczywiście "mogło się wziąć 38,67 Mg albo 2383kg są
to tam samo prawidłowe wartości "
Człowiek z wykształceniem technicznym bobrze wie co to jest obciążenie 15
ton i jak się ma co 150kPa, tylko TY tego nie wiesz.

Nie wiem co to jest "obciążenie urzytkowe":)
Co zaś się tyczy tematu wątku to szkoda mojego czasu, skoro nie jesteś
w stanie zrozumieć w czym tkwią Twoje błędy.

Już się zorientowałem że nic nie wiesz w sprawach technicznych.
Daruj sobie te głupawe tłumaczenia o braku czasu na tłumaczenie
wyimaginowanych błędów, skoro masz tego czasu dość dużo na pisanie bzdetów i
głupawe gadki nie na temat, słowem lanie wody typowego handlowca.
molstyropianowysdfhgasd
 
Posty: 0
Dołączył(a): 5 lut 2018, o 20:50

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland » 5 lut 2018, o 21:11


W dniu poniedziałek, 5 lutego 2018 20:49:03 UTC+1 użytkownik mol =
styropianowy napisał:
>> Jak sprawdziłeś czy kupiony styropian posiada właś=
ciwe parametry
>> podane na opakowaniu?
> No ze styropianem kupuje się laboratorium analityczne , pobiera
> próbki z kupionej partii i bada, nie wiedziałeś?
=20
No więć tak to wygląda zabawa ze styropianem, nie masz pra=
ktycznie zadnej=20
możliwości sprawdzenia tego co kupiłeś=20


a próbowales? to dosc prosta próba



b.
UTF-8BQnVkecWEbudynpl.poland
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 wrz 2016, o 20:10

Re: Styropian - parametry techniczne

Postprzez januszJanuszkk » 5 lut 2018, o 21:17


W dniu 2018-02-05 o 19:40, mol styropianowy pisze:
Jak sprawdziłeś czy kupiony styropian posiada właściwe parametry
podane  na opakowaniu?
No ze styropianem kupuje się laboratorium analityczne , pobiera

próbki z kupionej partii i bada, nie wiedziałeś?

No więć tak to wygląda zabawa ze styropianem, nie masz praktycznie
zadnej możliwości sprawdzenia tego co kupiłeś i każdy chandlowiec moze
Może Tobie ale mnie żaden

------------------------------------^^^^^^^^^^^ nic nie sprzedawał, a Ty
też nie kupuj.
ci wcisnąć co chce, oszukać też może każdy a ty się dowiesz jak ci
posadza siądzie, lub popęka. Jak siadło, czy pękło, to powinieneś pobrać
próbki, dać do laboratorium i się sądzić o odszkodowania, ale na to
trzeba dużo czasu i pieniędzy a ty pewnie nie masz i tego i tego.
Mam to i to ale nie będę się sądził bo to nic nie da.


płyt było oszukanych a kto oszukuje, fabryka, handlowiec, czy wykonawca,
Taa szczególnie wykonawca, podbiera ci po kilka gramów z paczki ;)

z jakiej choinki się urwałeś?

Ja żyje na takim świecie że dobrze wiem jak oszukują i kradną wykonawcy,
zamiast 10cm styropianu, czy betonu w posadzce, to dadzą 8cm i przy
100m2 podłogi mają metr sześcienny do odsprzedania.
Jasne i potem za darmo doleją ci betonu :) szkoda słów, poza tym sam

kupowałe i układałem cały styropian w domu, więc wiem co mam i ile,
sądzę że na tym można skończyć jałową dyskusję, bo ja o chlebie a Ty o
niebie.


--
Pozdr
Janusz
januszJanuszkk
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 sie 2012, o 21:20

<< Poprzednia stronaNastępna strona >>

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 19 gości



cron