licznik ENERGA

Główne forum dyskusyjne

Re: licznik ENERGA

Postprzez Lisciastylisciasty » 24 maja 2018, o 19:14


W dniu czwartek, 24 maja 2018 19:27:04 UTC+2 użytkownik pilocik napisa=
ł:
no faktycznie, dzisiejszy wykres masz pieruńsko poszatkowany

Na jednej fazie spadało chwilami do 185V, co oni kurfa robią=20
w tej Enei? :> Zgłosiłem, po paru godzinach jest już normaln=
ie...=20
a czego używasz do wysyłki danych na pvmonitor ?
ich kontroler i liczniki ?

Lankontroler z ich softem przypuszczalnie, poszedłem na łatwizn=
ę
i kupiłem u nich całość, tzn. 2 liczniki 3f i kontroler=
.
jakoś mi licznik orno nie pasuje, sparzyłem się na kilku i=
ch produktach,=20
co prawda nie na licznikach ale uraz zostaje :)

Ja nie mam pojęcia specjalnie o rynku liczników, ale toto mi dzia=
ła na razie
prawie rok i jest chyba dobrze. A nie miałem czasu się doktoryzow=

z liczników :>

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00


Re: licznik ENERGA

Postprzez Lisciastylisciasty » 29 maja 2018, o 06:39


W dniu środa, 23 maja 2018 19:02:00 UTC+2 użytkownik pilocik napi=
sał:
na plus jest jednak to, że zakładają liczniki z bilansowan=
iem bez=20
mrugnięcia okiem, zobaczymy

Jak tam ogarnęli temat? Bo tu dzisiaj czytam że Energa coś n=
ie wyrabia...

http://gramwzielone.pl/energia-sloneczna/31213/energa-ma-problem-z-przylacz=
aniem-mikroinstalacji-brakuje-licznikow

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: licznik ENERGA

Postprzez Lisciastylisciasty » 29 maja 2018, o 14:51


W dniu wtorek, 29 maja 2018 14:31:03 UTC+2 użytkownik pilocik napisa=
ł:
Generalnie jedna wielka spychologia, podejrzewam, że ustawowe 30 dni=
=20
będę czekał nim zrobię ON :(

Zaiste chujowo :/ Burdel pewnie mają, a też sporo ludzi teraz=20
instaluje, już chyba ze 40 tys. instalacji w Polsce działa czy ja=
koś tak.
W międzyczasie czekając obczaj jaki masz typ licznika i dlaczego =
Iskra ;)

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: licznik ENERGA

Postprzez Lisciastylisciasty » 29 maja 2018, o 16:21


W dniu wtorek, 29 maja 2018 16:54:06 UTC+2 użytkownik pilocik napisa=
ł:
tego się boję najbardziej, znajomego przetrzymali ponad dwa tyg=
odnie bo=20
się doszukali jakiejś nieścisłości w adresie, kr=
opka czy przecinek był=20
nie w tym miejscu co trzeba i zrobili z tego problem
Żeby było jeszcze śmieszniej, to sami się nie odezwal=
i tylko znajomy=20
musiał interweniować dlaczego to tyle trwa i takie wytłuma=
czenie otrzymał


No ja się za to pałowałem z przepisaniem instalacji z te=C5=
=9Bcia na siebie,
ponad 500kWh mi w międzyczasie ukradli, no ale tak jest jak się =
żuczek
kopie z koniem :(
=20
a z tymi harmonicznymi to tak na poważnie ?

Wątpię żeby na to patrzyli, dostaną certyfikat producen=
ta i jak niby
mieliby go podważyć? Nie ma strachu.
No cóż, pożyjemy - zobaczymy, nie wiem czy będzie faj=
nie ale na pewno=20
będzie śmiesznie

A to to na pewno :]

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: licznik ENERGA

Postprzez t-1t-1 » 6 cze 2018, o 09:54


W dniu 2018-05-22 o 07:26, Lisciasty pisze:
Odrobinę wyższym niż to w sieci bo inaczej by nie poszło :>

L.


Nieprawda. To nie jest prąd stały.
t-1t-1
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 00:50

Re: licznik ENERGA

Postprzez Lisciastylisciasty » 6 cze 2018, o 11:54


W dniu środa, 6 czerwca 2018 10:54:45 UTC+2 użytkownik t-1 napisa=
ł:
Nieprawda. To nie jest prąd stały.

Już to sprostowałem miesiąc temu ;)

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: licznik ENERGA

Postprzez UTF-8QJarosC582awUTF-8QSokoC582owskijaros » 6 cze 2018, o 13:14


Lisciasty pisze:
Nieprawda. To nie jest prąd stały.

Już to sprostowałem miesiąc temu ;)

W takim razie po użyciu prostownika już jest prąd stały.

--
Jarek
UTF-8QJarosC582awUTF-8QSokoC582owskijaros
 
Posty: 0
Dołączył(a): 23 kwi 2016, o 08:20

Re: licznik ENERGA

Postprzez januszJanuszkk » 6 cze 2018, o 19:09


W dniu 2018-06-06 o 10:54, t-1 pisze:
W dniu 2018-05-22 o 07:26, Lisciasty pisze:
Odrobinę wyższym niż to w sieci bo inaczej by nie poszło :>

L.


Nieprawda. To nie jest prąd stały.

To nic nie zmienia, napięcie chwilowe musi być większe żeby prąd popłynął.


--
Pozdr
Janusz
januszJanuszkk
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 sie 2012, o 21:20

<< Poprzednia strona

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 25 gości



cron