jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Główne forum dyskusyjne

jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez volinpeterwolin » 20 paź 2009, o 16:40


witam

czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na budowe?
niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety ( wiertarka,
katowka).
licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

pozdrawiam
volin
volinpeterwolin
 
Posty: 6
Dołączył(a): 11 wrz 2009, o 22:49


Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez Krzemopkrzemo@gmail.com » 20 paź 2009, o 16:53


On 20 Pa=BC, 17:40, "volin" wrote:
witam

czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na budowe=
?
niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety ( wiertarka=
,
katowka).
licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

Minimum 1,5 kW. Optimum 2 kW. Maksimum ....
Krzemopkrzemo@gmail.com
 
Posty: 380
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:33

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez AndrzejS.AS » 20 paź 2009, o 17:46


Krzemo pisze:
On 20 Paź, 17:40, "volin" wrote:
witam

czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na budowe?
niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety ( wiertarka,
katowka).
licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

Minimum 1,5 kW. Optimum 2 kW. Maksimum ....


Hej,

Betoniara 1,5 kW nie pójdzie z generatora 1,5kW. W dodatku (chyba) nie
ma tak malych agregatów 3-fazowych.

W ogóle to zła sytuacja - zniszcza agregat, bo nie ich. Bralbym
najtanszy ~1000 zl.

Tez budowalem od poczatku do konca na agregacie o mocy 1,2kW.
Dobralem betoniarke pod ta wydajnosc (800 W). Ale caly czas bylem
na budowie i mialem oko. Bez tego źle to widze.

Moze w jakies czesci rozliczenia zaproponuj agregat murarzowi?
Niech sobie wybierze model i wtedy bedzie dbal.

Tu mój agregat i budowa:

http://picasaweb.google.com/AStasiew/Budowa#5206132708326582466

pozdro
--
A S
AndrzejS.AS
 
Posty: 198
Dołączył(a): 9 wrz 2009, o 10:13

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez Krzemopkrzemo@gmail.com » 20 paź 2009, o 18:02


On 20 Paź, 18:46, "Andrzej S." wrote:
Krzemo pisze:

> On 20 Paź, 17:40, "volin" wrote:
>> witam

>> czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na bud=
owe?
>> niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
>> dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
>> oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety ( wierta=
rka,
>> katowka).
>> licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

> Minimum 1,5 kW. Optimum 2 kW. Maksimum ....

Hej,

Betoniara 1,5 kW nie pójdzie z generatora 1,5kW.

No może być problem z rozruchem. Ale powinno pójść bo agregat ma
zwykle zapas mocy, byle by bezpieczników nie wywaliło.

W dodatku (chyba) nie
ma tak malych agregatów 3-fazowych.

No ale betoniarka 3-fazy - nie wyjścia.
Krzemopkrzemo@gmail.com
 
Posty: 380
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:33

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez volinpeterwolin » 20 paź 2009, o 21:59


dzieki Panowie

zakupilem na allegro cos takiego
http://allegro.pl/item780490608_agregat_pradotworczy_generator_2_5_kw_3_fazy_hit.html

mam nadzieje ze wystarczy.
najwazniejsze ze sprzedawca daje 12 m`cy gwarancji, bo na innych aukcjach 7
lub 10 dni rozruchowej i tyle

pozdrawiam
volin
"Krzemo" wrote in message
news:14932cb5-16a1-46bc-aebe-291f686c8ba0@j9g2000vbp.googlegroups.com...
On 20 Paź, 18:46, "Andrzej S." wrote:
Krzemo pisze:

> On 20 Paź, 17:40, "volin" wrote:
>> witam

>> czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na
>> budowe?
>> niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
>> dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
>> oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety (
>> wiertarka,
>> katowka).
>> licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

> Minimum 1,5 kW. Optimum 2 kW. Maksimum ....

Hej,

Betoniara 1,5 kW nie pójdzie z generatora 1,5kW.

No może być problem z rozruchem. Ale powinno pójść bo agregat ma
zwykle zapas mocy, byle by bezpieczników nie wywaliło.

W dodatku (chyba) nie
ma tak malych agregatów 3-fazowych.

No ale betoniarka 3-fazy - nie wyjścia.
volinpeterwolin
 
Posty: 6
Dołączył(a): 11 wrz 2009, o 22:49

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez AndrzejS.AS » 21 paź 2009, o 07:07


volin pisze:
dzieki Panowie

zakupilem na allegro cos takiego
http://allegro.pl/item780490608_agregat_pradotworczy_generator_2_5_kw_3_fazy_hit.html

Bardzo dobrze. Sam ja dotrzyj, dokladnie wedlug rad specjalistów.
Pilnuj oleju i powiedz ze zabijesz, jak przeciaza. Niebezpieczne
sa przeciazenia "podprogowe", bez wywalania bezpiecznika,
ale za to na kilka godzin. Moja Honda po takich ciezkich dniach
plula olejem z gaznika, paliwo dostawalo sie do miski olejowej
i po zatrzymaniu nie dawala sie uruchomic.

Zbuduj jakis daszek bo robotnik przykryje foliowym workiem, jesli
w ogóle zauwazy deszcz. Kup kable.

pozdro
--
A S
AndrzejS.AS
 
Posty: 198
Dołączył(a): 9 wrz 2009, o 10:13

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez krisk1s2z3y4s5z6t7o8f9c@poczta.onet.pl » 21 paź 2009, o 08:20



Użytkownik "volin" napisał w wiadomości
news:hbkm8r$cmg$1@nemesis.news.neostrada.pl...
witam

czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na budowe?
niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety ( wiertarka,
katowka).
licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.

Weż do stanu surowego taką ekipe co ma agregat.
Akurat do wykonania stanu surowego nie opłaca się brać Heńków.
Weżmiesz ekipe z narzędziami agregatem itp i w sumie wyjdzie taniej i nie
martwisz się o nic.
U mnie nawet swoje deski i stemple do szalunków mieli.
Za stan surowy+więźbe zapłaciłem im 20tys(2007 rok jesień) i nic mnie nie
obchodziło(koparka, zagęszczarka, łopaty agregaty itp , deski , stemple)
Sami pilnowali swoich narzedzi, sami sobie przywozili materiał(jednak we
wskazanej przezemnie hurtowni i za który ja płaciłem raz w miesiącu)
Trochę ponad 2 miesiące i wiecha wisiała;))


--
Pozdrawiam

Krzysiek

krisk1s2z3y4s5z6t7o8f9c@poczta.onet.pl
 
Posty: 1442
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 20:37

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez MarekDyjormdyjor@poczta.onet.pl » 21 paź 2009, o 12:26


Krzemo wrote:
On 20 Paź, 18:46, "Andrzej S." wrote:
Krzemo pisze:
On 20 Paź, 17:40, "volin" wrote:
witam
czy ktos moze poradzic jakiej mocy agregat pradotworczy zakupic na
budowe? niestety pradu na dzialaczce brak i sasiedzi tez daleko.
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
oczywiscie procz betoniarki czasami beda uzywane inne sprzety (
wiertarka, katowka).
licze ze stan surowy bedzie musial byc wybudowany na tym agregacie.
Minimum 1,5 kW. Optimum 2 kW. Maksimum ....

Hej,

Betoniara 1,5 kW nie pójdzie z generatora 1,5kW.

No może być problem z rozruchem. Ale powinno pójść bo agregat ma
zwykle zapas mocy, byle by bezpieczników nie wywaliło.

ke?

W większość tanich agregatów moc jest raczej podana mocno na zapas i przy
pełnym obciąznieu moze siadać napieci elub częstotliwość albo jedno i
drugie.
MarekDyjormdyjor@poczta.onet.pl
 
Posty: 3089
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 21:23

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez JKKjkkwytnijto@itotezpoczta.fm » 21 paź 2009, o 13:21



Użytkownik "Marek Dyjor" napisał w wiadomości
news:hbmr67$1no$1@news.onet.pl...
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
W większość tanich agregatów


Tani to ten agregat nie będzie, skoro ma być 3-fazowy.
A jeżeli ma jakąś sensowną szlifierkę 230 pociągnąć,
to 2,5 kW minimum.

Pzdr

JKK

JKKjkkwytnijto@itotezpoczta.fm
 
Posty: 623
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 21:37

Re: jakiej mocy agregat pradotworczy na budowe ?

Postprzez MarekDyjormdyjor@poczta.onet.pl » 21 paź 2009, o 13:35


J_K_K wrote:
Użytkownik "Marek Dyjor" napisał w wiadomości
news:hbmr67$1no$1@news.onet.pl...
dodam iz murarz ma betoniarke trojfazowa 1,5 kW.
W większość tanich agregatów


Tani to ten agregat nie będzie, skoro ma być 3-fazowy.
A jeżeli ma jakąś sensowną szlifierkę 230 pociągnąć,
to 2,5 kW minimum.

ja miałem problemy na podobnej mocy agregacie 1fazowym z wiertarką z
elektroniką, robiło sie jakieś głupie falowanie zasilania. Prawdopodobnie
elektronika chciała kompensować spadek napięcia i zwiększała pobór prądu a
agregat siadał aż elektronika odpuszczała i chciała wyłączyć wiertarkę wtedy
napniecie wracało w góre i tak w koło macieju.
MarekDyjormdyjor@poczta.onet.pl
 
Posty: 3089
Dołączył(a): 8 wrz 2009, o 21:23

Następna strona >>

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości



cron