Do Adama - tryb serwisowy ecopola

Główne forum dyskusyjne

Do Adama - tryb serwisowy ecopola

Postprzez Lisciastylisciasty » 1 paź 2018, o 21:12


Pamiętasz jak się wchodzi w tryb serwisowy? Zacząłem de=
likatnie
grzać ale że mało kiedy się włącza to drze mo=
rdę bo na starcie
ma za dużą różnicę wylot-powrót i wywala b=C5=
=82ąd ciśnienia. Kiedyś
ustawiałem alarm na deltę nieco większy niż 5 stopni al=
e nie pamiętam
co tam się naduszało...

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00


Re: Do Adama - tryb serwisowy ecopola

Postprzez AdamSz.adam.szen » 1 paź 2018, o 23:24


W dniu poniedziałek, 1 października 2018 22:12:42 UTC+2 użyt=
kownik Lisciasty napisał:
Pamiętasz jak się wchodzi w tryb serwisowy? Zacząłem =
delikatnie
grzać ale że mało kiedy się włącza to drze =
mordę bo na starcie
ma za dużą różnicę wylot-powrót i wywala b=
łąd ciśnienia. Kiedyś
ustawiałem alarm na deltę nieco większy niż 5 stopni =
ale nie pamiętam
co tam się naduszało...

Wyłączasz zasilanie, wciskasz przycisk... chyba strzałka w d=
ół :)
I właczasz zasilanie trzymając przycisk przez kilka sekund (3-5).=
Jakby nie
zadziałało to spróbuj z innym przyciskiem, mało ich jes=
t :D
pozdr.

--=20
Adam Sz.
AdamSz.adam.szen
 
Posty: 0
Dołączył(a): 5 kwi 2016, o 12:50

Re: Do Adama - tryb serwisowy ecopola

Postprzez AdamSz.adam.szen » 1 paź 2018, o 23:26


W dniu poniedziałek, 1 października 2018 22:12:42 UTC+2 użyt=
kownik Lisciasty napisał:
Pamiętasz jak się wchodzi w tryb serwisowy? Zacząłem =
delikatnie
grzać ale że mało kiedy się włącza to drze =
mordę bo na starcie
ma za dużą różnicę wylot-powrót i wywala b=
łąd ciśnienia. Kiedyś
ustawiałem alarm na deltę nieco większy niż 5 stopni =
ale nie pamiętam
co tam się naduszało...

Ale błąd ciśnienia to nie może się pojawiać z=
samej różnicy temperatur -
raczej ze zbyt dużej różnicy ciśnień na czujniku -=
lepiej sprawdź czy
nie masz gdzieś instalacji zapowietrzonej bo to najczęstsza przyc=

zyna :)
pozdr.

--=20
Adam Sz.
AdamSz.adam.szen
 
Posty: 0
Dołączył(a): 5 kwi 2016, o 12:50

Re: Do Adama - tryb serwisowy ecopola

Postprzez Lisciastylisciasty » 2 paź 2018, o 07:07


W dniu wtorek, 2 października 2018 00:26:27 UTC+2 użytkownik Adam=
Sz. napisał:
Ale błąd ciśnienia to nie może się pojawiać=
z samej różnicy temperatur -
raczej ze zbyt dużej różnicy ciśnień na czujniku=
-> lepiej sprawdź czy
nie masz gdzieś instalacji zapowietrzonej bo to najczęstsza prz=
yczyna :)


Nie nie to ewidentnie wynika z delty temperatury. Jak chwilę przed by=
ło
grzanie CWU a nagle załącza się grzanie chaty to sterownik d=
urnieje.
Zwiększenie progu alarmu na delcie temperatury załatwia spraw=C4=
=99.
A tam nie ma żadnego czujnika ciśnienia instalacji...

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00


<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości



cron