agregat pradotworczy do domu

Główne forum dyskusyjne

agregat pradotworczy do domu

Postprzez asia22133 » 2 sty 2013, o 19:24


witam mam zamiar kupic agregat pradotworczy do domu gdy w razie awarii zasilania moglo dzialac centralne ogrzewanie, lodowka itd, zastanawiam sie nad tym http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-1500w-tagred-professional-i2895067979.html
nie chce aby koszt przekraczal 500 zl dlatego ze nie bedzie uzywany na codzien tylko raz na jakis czas
asia22133
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2013, o 19:30


Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez asia22133 » 2 sty 2013, o 20:07


chinski nie chinski ale prad jakis daje, nie potrzebuje zasilic budowy tylko CO przede wszystkim wiec po co placic za firmowa honde 6000?
asia22133
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2013, o 19:30

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez asia22133 » 2 sty 2013, o 20:15


a po 2 to chce poznac opinie na ten temat a nie wymadzac sie tu
asia22133
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2013, o 19:30

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Adamsnone » 2 sty 2013, o 21:14


Uzytkownik napisal w wiadomosci
apo2tochcepoznacopinienatentemataniewymadzacsietu
Ale nie prosciej zadzwonic do allegrowicza SPAMERZE ?
Adamsnone
 
Posty: 109
Dołączył(a): 4 paź 2010, o 15:50

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez asia22133 » 2 sty 2013, o 21:42


kazdy swoje bedzie chwalil a po 2 nie reklamuje nic
asia22133
 
Posty: 0
Dołączył(a): 2 sty 2013, o 19:30

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Lisciastylisciasty » 2 sty 2013, o 22:37


On 2 Sty, 19:55, Jacek wrote:
Co to się porobiło, agregat 1500 W za 5 stówek.
Mam wątpliwość, czy te chińskie waty są zbliżone do europejsk=
ich


Panie, jakie chińskie? Toż tam stoi napisane, że to polska fabryka
produkuje! :]

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Lisciastylisciasty » 2 sty 2013, o 22:39


On 2 Sty, 19:24, asia22...@wp.pl wrote:
nie chce aby koszt przekraczal 500 zl dlatego ze nie bedzie uzywany na co=
dzien tylko raz na jakis czas


Jak Ci takie gówno zrobi przepięcie i poleci lodówka, pompy i kompute=
r
to będziesz dychę w plecy, a nie 500 zł :>

L.
Lisciastylisciasty
 
Posty: 46
Dołączył(a): 25 mar 2010, o 21:00

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Jacekspaammmm » 3 sty 2013, o 10:00


W dniu 2013-01-02 22:37, Lisciasty pisze:
On 2 Sty, 19:55, Jacek wrote:
Co to się porobiło, agregat 1500 W za 5 stówek.
Mam wątpliwość, czy te chińskie waty są zbliżone do europejskich

Panie, jakie chińskie? Toż tam stoi napisane, że to polska fabryka
produkuje! :]
"Paczpan" - nie doczytałem ;-)

Ja kupiłem agregat "niemieckiej" firmy Endress i dziwnie mi się podobny
wydaje do tego Tagred. Główna różnica to kolor - mój jest niebieski, ale
widocznie to taka standaryzacja, że kształt zbiornika paliwa, ramy,
kranika, rączki od linki rozrusznika są takie same i w Chinach i w RP.
Jacek
Jacekspaammmm
 
Posty: 0
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 16:30

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Kriskszysztofc » 3 sty 2013, o 10:03


W dniu czwartek, 3 stycznia 2013 09:54:41 UTC+1 użytkownik Maciek napisa=
ł:
Zadaj sobie przede wszystkim pytanie, co będzie jak ten prąd wyłą=
czą gdy
=20
nikogo nie będzie w domu. Jeśli budować taki system, to chyba jedna=
k z
=20
automatycznym załączaniem, czyli trochę bardziej bezobsługowy.
Temat indywidualny w zalezności co i jak u kogo.

Ja żadnychg UPSów/agregatów nie rozwazałem bo:
-u nas wyłącznie pradu to sporadycznie i maks kilka godzin-w ciągu os=
tatnich 4 lat pamietam dwa takie incydenty po maks 2 godz
- jeszcze bardziej sporadyczne sa u nas sytuacje że nikogo w domu nie ma.=
A nawet gdyby to nie zaryzykowałbym aby jakas automatyka załączała=
cokolwiek podczas mojej nieobecności. Jak wyjezdzamy na wczasy to w domu=
zostaje właczona tylko lodówka i nawet jakby i pół dnia prądu ni=
e było to nic się nie stanie.
Tak więc w moim przypadku UPSy/agregaty/automatyka nie ma najmniejszego s=
ensu.
Kriskszysztofc
 
Posty: 0
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 11:50

Re: agregat pradotworczy do domu

Postprzez Ergieergie » 3 sty 2013, o 11:05


Użytkownik "Kris" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:19668418-7a24-49b9-aa56-49a60eaad72f@googlegroups.com...
Tak więc w moim przypadku UPSy/agregaty/automatyka nie ma najmniejszego
sensu.

Prawie nigdy nie mają, ale z roku na rok są coraz bardziej modne :-) To też
pochodna syndromu uzależnienia od informacji. Ludzie nie wyobrażają sobie
kilku godzin bez telewizora lub komputera. Cały czas coś musi im "nadawać".

Tak samo jak sprawdzanie poczty i serwisów społecznościowych co godzinę itd.
Prosty wyjazd na weekend w góry dla wielu staje się problemem bo trzeba
wziąć laptopa by być na bieżąco.

Jeśli chodzi o rzeczywiste potrzeby a nie te wyimaginowane to tak naprawdę
problemem jest tylko wyłączenie prądu na dłużej niż dobę, bo wtedy temp. w
lodówce może zacząć rosnąć i trzeba by zużyć lub przetworzyć jedzenie.
Dodatkowo w zimie dochodzi kwestia ogrzewania (kocioł + pompy), ale to
dopiero przy kilku dniach bez prądu i dużych mrozach. Owszem są jakieś
wioski w Bieszczadach czy na Suwalszczyźnie, gdzie taka sytuacja może się
pojawiać raz na kilka lat, ale w większości przypadków taka sytuacja nie
zdarzy się nigdy.

Pozdrawiam
Ergie



Ergieergie
 
Posty: 0
Dołączył(a): 20 lut 2012, o 18:00

Następna strona >>

<< Zobacz inne tematy

 


  • Tematy pokrewne
    Odpowiedzi
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości



cron